Efbet фаворизира Ливърпул срещу Атлетико Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българският сайт за спортни залози Efbet дава предимство на отбора на Ливърпул в домакинството на Атлетико Мадрид в мача реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига. Срещата е тази вечер от 22:00 ч. на ‘Анфийлд’, а Атлетико пристига в Англия с един гол преднина след успеха с 1:0 в първия мач.

В сайта на онлайн букмейкъра Ефбет фаворит за успеха в редовното време е Ливърпул, като коефициентът за краен изход 1 е 1.57. Равенството в двубоя е 4.10 коефифицент, а победа на Атлетико – 7.00. Гостите от Мадрид обаче са леки фаворити за класиране на 1/4-финалите с коефициент 1.80, докато за Ливърпул е 2.00.

Ливърпул достигна до директните елиминации на Шампионската лига, след като оглави група Е пред Наполи. “Червените” бяха един от най-страховитите отбори в Европа през този сезон, но виждат как формата и инерцията им намаляват от края на зимната пауза, като се мъчиха да вкарват голове в някои срещи наскоро и същевременно загубиха три от последните си пет мача.

Атлетико Мадрид, от друга страна, завърши като втори в група D зад Ювентус, за да им се падне тежък жребий на 1/8-финалите. Лос Рохибланкос не са в най-добрата си форма, въпреки че момчетата на Диего Симеоне не са били побеждавани в нито един от последните си шест мача.

Юрген Клоп ще може да разчита на Джордан Хендерсън в предстоящия мач, след като капитанът на тима тренира в началото на седмицата и би трябвало да направи завръщането си за Ливърпул за първи път, след като получи контузия в тазобедрената става в първия мач. С Хендерсън отново в игра, Клоп ще бъде лишен от услугите само на трима играчи от първия отбор. Един от тези отсъстващи обаче е сериозен удар за домакините, тъй като Алисън Бекер претърпя нараняване на тазобедрената става. Освен Алисън, Ливърпул ще бъде и без трайно контузените Натаниел Клайн и Джердан Шакири.

Вероятен състав на Ливърпул (4-3-3): Адриан; Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън; Хендерсън, Фабиньо, Вайналдум; Салах, Фирмино, Мане.

За разлика от колегата си на треньорската скамейка, Диего Симеоне може да разчита на всичко най-добро в предстоящия мач. Тома Льомар и Алваро Мората се завръщат в състава след контузии, като испанският нападател ще води атаката на гостите, партнирайки си с младия талант Жоао Феликс и Анхел Кореа.

Що се отнася до останалите халфове, Томас Партей, Саул Нигес и капитанът на Атлетико Мадрид Коке се очакв да започнат. В защита Хосе Мария Хименес и Стефан Савич трябва да оформят централното отбранително партньорство, докато Киерънн Трипиър и Ренан Лоди ще допълнят карето в защита.

Вероятен състав на Атлетико Мадрид (4-4-2): Облак; Трипиър, Хименес, Савич, Лоди, Корея, Саул, Партей, Коке; Феликс, Мората.

Статистика

  • Ливърпул никога не е губил срещу Атлетико Мадрид на “Анфийлд” в две предишни европейски срещи, като направи реми 1-1 в груповата фаза на Шампионската лига през 2008-09 и спечели с 2-1 във втория мач от полуфинала на Лига Европа през 2009-10.
  • При всеки от последните два случая, когато Ливърпул загуби далеч от дома в първия мач от елиминациите на Шампионската лига, те преминаха към следващия кръг; “червените” елиминираха Челси и Барселона на полуфиналите през 2006-07 и 2018-19.
  • В големите европейски състезания на УЕФА, 7 от 13-те гостувания на Атлетико Мадрид в Англия завършиха наравно (2 победи и 4 загуби)
  • Атлетико продължиха напред в четири от предишните си пет срещи на елиминациите на Шампионската лига, когато спечелиха първия мач, като се провлиха само в на 1/8-финалите от миналия сезон срещу Ювентус (2-0 първи мач, 0-3  на реванша).

Прогнозата на 7Sport за срещата:

Нито един от двата тима не се представя на най-високо ниво през последните седмици. Вярно е обаче също, че и Ливърпул, и Атлетико Мадрид, ще пазят най-доброто от себе си за мачовете на Шампионската лига. Съ крехка преднина, осигурена в първия мач, Атлетико Мадрид трябва да играе по типичен начин за тях начин и да гледа да не дава много шансове на Ливърпул. Домакините ще се стремят да вкарат ранен гол в срещата. Ако успеят да вкарат този ранен гол, малко вероятно е “червените” да бъдат спрени да преминат в следващия кръг и бихме заложили на Ливърпул да се класира напред в турнира от мобилната версия на Ефбет на 2.00 коеф.