Efbet Лига ще се рестартира с по пет смени на мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

На днешно си заседание Изпълнителния Комитет на Българския Футболен Съюз прие няколко временни правила, който са продиктувани от пандемията от коронавирус. 

Едно от тези правила касае броят смени, който ще могат да се извършват от отборите по време на мач. И двата отбора ще могат да извършват не по три, а цели пет промени. Ето и какво гласи съобщението на БФС:

– По време на мачовете от Първа Професионална Лига и турнира Купа България всеки отбор ще има право на пет смени, като с цел редуциране броя прекъсвания на срещата, отборите ще имат максимум три възможности за извършване на смени по време на игра. Смени могат да се извършват и по време на почивката, а неизползваните смени и възможностите за такива се пренасят в евентуалните продължения в мачовете от елиминационен характер.

Това означава, че отборите ще могат да прекъсват играта за промени само три пъти, но се увеличава общия брой промени. Т.е. отборите ще трябва да правят двойни, тройни или по повече промени наведнъж.

 

– Прието беше и вече оповестеното предложение за временно намаляване на таксите на назначените длъжностни лица в Първа и Втора лига на нивата от настоящия футболен шампионат, като това ще важи до края на настоящия състезателен сезон.