Екипът на Берба обжалва решението на съда за Боби Михайлов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Берба & Co продължават да се надяват на конгрес на БФС през септември

Флагманът на опзицията в българския футбол Димитър Бербатов обяви, че решението на Софийския градски съд за вписването на Борислав Михайлов като президент на БФС ще бъде обжалвано.

Становището на СГС дойде след първоначалния отказ на Агенцията по вписванията да признае Михайлов след неочакваното за мнозина оттегляне на оставката му.

“Решение, което беше изненадващо за мен и за моя екип. Но то може да бъде обжалвано в седемдневен срок и си мисля, по пътя на логиката, че то ще бъде обжалвано и вече след това ще видим какво ще се реши”, заяви Бербатов пред националното радио.

В решението на съда се казва, че от търговско отделение на СГС се отменя отказа на Агенцията по вписвания и се указва незабавно да бъдат вписани промените по партидата на централата, според които отново Михайлов е представляващият организацията.

Бившият вратар, който записа 102 участия за националния тим и бе един от героите в отбора, достигнал до полуфиналите на световното първенство през 1994 година, беше президент на БФС до средата на октомври 2019 година.

Тогава обаче екс-стражът на Левски и Рединг подаде оставка след скандалите около европейската квалификация с Англия, играна на националния стадион “Васил Левски”.

В края на май пък Боби обяви, че се завръща на поста си и декларира намерението си да довърши текущия си мандат, изтичащ през февруари 2022 година.