Елитен албански тим иска нападател на ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тирана се надява да вземе Ахмед Ахмедов под наем до края на сезона

Елитният албански тим Тирана желае нападателя на ЦСКА – Ахмед Ахмедов.

Чуждестранният отбор иска да привлече под наем тарана до края на сезона, а евентуално след това и да го откупи, пише panorama.com.al.

25-годишният Ахмедов беше със статут на резерва на „Армията“ през есента. Той взе участие в 11 мача на „червените“ в първенството, в които се разписа веднъж (при равенството 2:2 с Етър на „Ивайло“). В само две от срещите нападателят влезе като титуляр.

Ахмедов се разписа веднъж за Купата, когато „армейците“ разбиха с 5:0 Ботев Ихтиман.

Таранът влезе седем пъти като резерва в мачове на тима в Лига Европа, като отбеляза и два гола – при обрата с 2:1 над Сиренс и успеха 3:1 срещу Базел. Голът на Ахмедов срещу малтийския тим беше избран от „червените“ фенове за №1 за 2020 година.

Чуждестранни клубове имат сериозен интерес и към звездата на ЦСКА – Али Соу. Гамбиецът е свързван с трансфер в отбори от Западна Европа и Азия, като при евентуална сделка в касата на „армейците“ ще постъпят над 4 млн. евро. Треньорът на тима Бруно Акрапович се надява да задържи Соу поне до края на сезона, за да помогне за спечелването на шамионската титла, пише “Тема Спорт”.