Елитен френски клуб си хареса полузащитник на Берое
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Халфът Гаюс Макоута е попаднал в полезрението на Бордо

Отборът на Бордо проявява интерес към полузащитника Гаюс Макоута, който играе много силно в тима на Берое, пише „Foot Mercato“. Френският клуб ще направи опит да привлече 23-годишния футболист още през януарския трансферен прозорец, като Макоута е собственост на Спортинг Брага и играе в Стара Загора под наем.

Макоута се представя на много високо ниво през сезона. Той е ключовият играч за Берое през тази кампания, заедно с нападателя Алиун Фал. 23-годишният футболист е трудно да бъде спрян от съперниците и разполага с невероятна скорост и голов нюх. Халфът е преотстъпен в Берое до края на сезона, но може да напусне тима още през януари, ако Бордо предложи достатъчно добра оферта, която се хареса на португалския Брага.

През есента Макоута, който може да играе еднакво добре на крилото и зад нападателя, е вкарал 5 попадения в 12 срещи за първенство. Той донесе точката на Берое при ремито 3:3 с Ботев Пловдив в Коматево, вкара два гола срещу Ботев Враца, реализира попадение в мача с ЦСКА на “Българска Армия” за равенството 1:1 и донесе късната победа с 3:2 над Етър във Велико Търново със страхотно попадение.

Халфът се разписа на два пъти и при успеха с 4:3 над Пирин в Купата на България. Той вкара първото попадение за своя тим, както и победния гол в продължението на двубоя.