google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новото попълнение на Лудогорец Елвис Ману все още не е направил дебюта си за българския шампион, тъй като има да наваксва с подготовката.

Трансферът в Разград обаче не остана незабелязан в родината му Нидерландия, откъдето се свързаха с него за обширно интервю.

В разговора с популярния Rijnmond 27-годишното бившо крило на Брайтън и Хъдърсфийлд споделя, че първото му впечатление от Лудогорец било свързана с изумителната база, която с нищо не отстъпвала на тази на бившия му клуб Фейенорд.

“Лудогорец всъщност е твърде голям за българската лига,” коментира Ману, който има мачове за всички юношески формации на Нидерландия, но през 2015 година решава да се възползва от африканските корени, за да получи и ганайски паспорт, който да му отвори вратата към тима на Черните звезди.

“Те приличат на Шахтьор Донецк. Ставали са шампиони девет пъти поред, а сега ще гоним 10-та титла.”

Ману откровено признава, че не е знаел много неща за българското първенство преди да акостира в Разград, но разговорите с Жерсон Кабрал и Гари Родригес, които играха за Левски, го убедили, че авантюрата си струва.

“Ако трябва да бъда честен, не можах да се сетя веднага за много неща в българската лига,” разказва крилото. “Двамата (б. р – Кабрал и Родригес) обаче се изказаха много добре за ситуацията там.

“Лудогорец почти винаги играе в Шампионската лига и Лига Европа. Редовно продават играчи на по-големи първенства. Пример за това е Върджил Мисиджан, който отиде в Нюрнберг.”

Миналата година Елвис Ману премина в китайския Пекин Рене, а преди това играе за Генчлербирлиги и Акхисар в Турция. Няколко елитни отбора от югоизточната ни съседка проявяват интерес към него, но той приема баснословната оферта от Пекин.

“Получих тази оферта и просто трябваше да си потъркам очите,” не скрива Ману. “Това сериозно ли е? Това бе джакпотът. Печелех добре в Брайтън, но това бе много, много повече. Милиони. Да, сериозно, какво бихте направили вие?”

Кариерата му в Китай обаче не потръгва добре, а на него самият му е трудно да се адаптира към живота в азиатската страна. Контузия го вади от терена, а когато се възстановява напълно се сблъсква с друг проблем – в Китай могат да играят само трима чужденци едновременно.

В отбора обаче има четирима, а останалите трима се оказаха по-подготвени от новото попълнение на Лудогорец. Така той изиграва едва 12 мача в Китай.

“Така или иначе никога повече няма да взема такава заплата.Бих искал да остана по-дълго от тази половин година.”, споделя Ману.

Пандемията с коронавирус пък слага край на амбициите на Пекин Рене. Финансовата криза принуждава клуба да се раздели с всички чужденци, а Ману се завръща в Ротердам без клуб.

“Това се превърна в бизнес,” смята той. “Те измислиха оправданията с коронавируса, но аз имах право да получа парите си и те платиха всичко до последния цент.”