Емблема на Манчестър Сити прекрати футболната си кариера
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Давид Силва взе важно решение

Полузащитникът на Реал Сосиедад Давид Силва взе невероятно тежкото решение да сложи край на футболната си кариера. Причината за неговото решение е тежката контузия, която получи наскоро.

Силва остави своя отпечатък във футболната история. Той загатна за огромния си талант на целия свят още като малък. На него бързо му бе лепнат прякора “магьосникът” заради отличната му игра с топка в краката. Той също е невероятно интелигентен играч, който може прекрасно да чете играта.

Именно тези качества на Силва му помогнаха да се превърне в емблема на Манчестър Сити под ръководството на Пеп Гуардиола. Той премина на “Етихад” още през 2010 година когато звездния проект там тепърва започваше и напусна десет години по-късно. В Англия той спечели 4 пъти Висшата лига, 5 пъти Купата на лигата, 2 пъти ФА Къп и три пъти Суперкупата на страната.

Преди престоя си в Сити той е играл за Валенсия, на чийто отбор е юноша, както и в Ейбар и Селта Виго, но под наем. Запоследно той защитаваше цветовете на Реал Сосиедад, с екипа, на които спечели Купата на Краля за втори път в кариерата си, след като той направи това за първи път с Валенсия.

С националния отбор на Испания Силва също постигна големи успехи. Той бе част от златното поколение, което спечели две европейски и една световна титла в периода между 2008 и 2012 година.