Три гранда влизат битка за подписа на бранител на Байерн Мюнхен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бенжамен Павар не е променил решението си

Защитникът на Байерн Мюнхен Бенжамен Павар продължава да настоява за трансфер в друг отбор преди началото на новия сезон, съобщава Флориан Плетенберг. Според информацията три европейски гранда ще влязат битка за неговия подпис. Това са Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ювентус.

Ювентус ще се опитат да намерят дългосрочен заместник на легендата на клуба, която през следващия сезон няма да носи фланелката на тима – Леонардо Бонучи. Италианският бранител взе решение да прекрати кариерата си, тъй като той вече е на 36 години и сам разбра, че не може да бъде толкова полезен на тима си колкото му се иска да бъде.

Привличането на нов защитник не е сред приоритетите на мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг. Той първо иска да привлече нов нападател, а после още един полузащитник. Нидерландецът обаче е склонен да привлече и централен бранител в случай, че Хари Магуайър, който бе лишен от капитанската лента, реши да напусне “Олд Трафорд”.

Най-близо до сделка за привличането на Павар е Манчестър Сити. Причината за това е, че Байерн се интересува от бранителя на “гражданите” Кайл Уокър и те се надяват да убедят Пеп Гуардиола да се съгласи на размяна между двамата футболисти. Испанецът обаче не е привърженик на тази идея, тъй като той цени Уокър много високо и иска да направи всичко възможно да го задържи за поне още един сезон.

Той обаче може да бъде принуден от самия футболист, който иска да опита ново предизвикателство. Ако се стигне до подобен разговор между Уокър и Гуардиола най-вероятно ще се стигне и до трансфер на Павар в Сити. Дали това ще се случи обаче ще се разбере в оставащите дни до края на трансферния прозорец.