Емил Смит-Роу е готов да се докаже в Арсенал след контузиите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Англичанинът се чувства възстановен от контузиите си

Емил Смит-Роу не иска и да си помисля за напускане на Арсенал, а до последно ще се бори за титулярното си място през новия сезон. Англичанинът прекара почти целия сезон в лазарета, след като бе измъчван от контузия в коляното, и му се наложи да си направи операция на дълготрайно мъчещите го проблеми в слабините. 22-годишният футболист се завърна в игра през януари, но беше на скамейката, след което отново се контузи. В резултат на това, той направи 14 появи във Висшата лига, но всичките бяха като резерва.

Въпреки че призна, че това е бил най-трудния сезон в кариерата му, Смит-Роу наскоро заяви, че не възнамерява да напуска клуба това лято. Халфът успя да спечели ценно игрово време на Европейското първенство за младежи до 21 години, където вкара два гола и направи една асистенция в шест мача, като англичаните спечелиха турнира.

Възпитаникът на академията на Арсенал сподели пред репортери:

– “Чувствам се добре, страхотно е да се върна при момчетата, отново на терена със съотборниците си. Амбицията ми е да получа повече минути през този сезон и наистина да продължа напред. Миналата година беше наистина трудна за мен, така че просто искам да започна напред и да докажа, че мога да играя за този клуб. Беше наистина трудно, защото претърпях операция, така че беше наистина трудно. Но семейството, приятелите и клубът ми помогнаха много да премина през това. Просто съм много щастлив да бъда без болка в момента и да вляза във форма. Това беше първата ми операция, така че беше наистина трудно решение, но го направих. Щастлив съм, че вече не чувствам нищо там. Наистина съм щастлив, че съм напълно готов сега.

Емил Смит-Роу изигра 20 минути при загубата с 2:0 от Манчестър Юнайтед в приятелска среща в Ню Джърси