Ливърпул е готов да предложи 30 милиона евро за Ромео Лавия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" искат 19-годишния халф на Саутхемптън за заместник на Фабиньо

Според информация на медията Fichajes, тимът на Ливърпул обмисля да направи оферта от 30 милиона евро за талантливия халф Ромео Лавия. Сумата е много по-ниска от първоначалната цена, определена от Саутхемптън, но пък Юрген Клоп иска да вземе полузащитника и Ливърпул ще пробва оферта.

Въпреки че Саутхемтън изпадна от Висшата лига, Ромео Лавия имаше сензационен сезон. 19-годишният футболист беше един от техните открояващи се играчи и кой би могъл да каже, че това е първият му пълен сезон в Премиър Лийг. Лавия привлече огромен интерес от страна на топ отборите от Висшата лига, включително Арсенал, Челси и Ливърпул. Червените засилиха усилията си да привлекат футболиста през последните няколко седмици след продажбата на някои от техните звезди в отбори от Саудитска Арабия.

Джордан Хендерсън е близо до присъединяване към Ал Етифак, а Фабиньо ще заиграе в Ал Итихад. Без дори да обмисля възможността Тиаго Алкантара също да напусне, Ливърпул ще има нужда от сериозно подсилване в средата на терена и следователно Клоп е определил Лавия да замени бразилския халф.

Саутхемптън искаше почти двойно повече от това, което според информацията Ливърпул ще предложи. Съобщава се, че “червените” планират оферта от 30 милиона евро, но тя може да бъде отхвърлена. Тимът от Чемпиъншип няма да загуби 19-годишния играч евтино, така че предстои да видим как ще се развие трансферната сага около него.