google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият наставник на Левски Емил Велев се изказа доста ласкаво за начина, по който се развива Арда, както и за работата на наставника на тима от Кърджали Николай Киров.

“Харесва ми отборът на Арда и начинът, по който играе,” коментира Велев в анализа си за изминалия шести кръг в Първа лига. “Сериозна роля за това има Николай Киров, който е добър треньор и почеркът му си личи.

“Изненадващо отборът изпадна в ролята на догонващ срещу Славия, но обърна мача и то напълно заслужено. Коконов, Спас Делев, Ради Василев, Мартинов, Деян Лозев са много добри играчи и го показват.”

В същото време Кокала разкритикува остро съперника на Арда – Славия, като изрази недоумение защо се залага на “бавния и муден” Георги Петков.

“А в Славия картинката хич не е розова,” заяви Велев. “Миналия сезон стигнаха до евротурнирите най-вече с ентусиазъм, но се видя, че това не е достатъчно. Не става с млади футболисти, не че е лошо, но само с тях резултати не могат да се гонят. Според мен това беше и причината Загорчич да си тръгне.

“Сега взеха нов треньор, но трябва и играчи да вземат. В противен случай ще са в борбата за оставане. И се чудя какво правеше Георги Петков на вратата в Кърджали – бавен, муден. Отдавна му е минало времето да играе. Досега трябваше вече да е изкарал лиценз и да тренира вратарите в школата на клуба.