Велев: В момента виждаме, че Уелтън е незаменим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не можеш да разчиташ само на един играч", призна треньорът, който за последно направи Левски шампион.

Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев коментира последните резултати на “сините” в efbet Лига.

Кокала призна, че не е очаквал равенството срещу Арда в изминалия кръг и добави, че липсата на Уелтън се усеща много сериозно.

“Надявам се Левски да победи ЦСКА 1948. Това нулево равенство срещу Арда не го очаквах. Мислех, че “сините” ще победят, но не се получи. От доста време говорим, че когато Уелтън не играе, винаги липсва, той няма заместник, което за отбор като Левски не е хубаво. Не можеш да разчиташ само на един играч. Отборът трябваше да се подсили с един или двама играчи за подобни случаи. В момента виждаме, че Уелтън е незаменим. Не бива това да се случва в клуб като Левски. Скамейката е къса, но това не бива да бъде оправдание”, заяви Велев пред “Мач Телеграф”.

“Целите на тима са винаги шампионска титла и спечелването на Купата на България. Това е! Естествено, че Левски има шанс да се вкопчи в битката за титлата. Има още много мачове до края, а разликата до върха не е толкова голяма. Аз се изненадах от думите на Николай Костов, че е сбъркал като е посочил за цел титлата. За мен има много време и точки за печелене. Левски има качествен и солиден отбор, играе добър футбол. За момента виждаме, че няколко мача не могат да победят. Това не е добър атестат за отбор, който иска да стигне до първото място”, обяви Кокала.

“Да се надяваме, че тази неприятна серия ще я прекъснем в Бистрица. Ще бъде много оспорван мач срещу ЦСКА 1948. Те са неприятен и неудобен противник. Имат много играчи, които имат качества. Смятам, че ще има интрига в тази среща. И те се борят за челните места, а това е предпоставка за един интригуващ двубой”, сподели Емил Велев.

“Левски не би трябвало да гледа резултатите на другите отбори. Факт е, че и “червените” имат два поредни хикса, но „сините“ трябва да си гледат собствените мачове. И при тях има напрежение. Стискам палци на Левски и дано вземат трите точки в това гостуване. Виждаме, че един слаб ЦСКА е на върха в класирането. С равни точки с Черно море и Локо Пд. Няма значение как са победили във Велико Търново! Нали взеха 3 точки! А Левски не успяха да го направят в Кърджали! Имаха положения за гол, но до такъв не се стигна. Факт е, че „сините” бяха по-добри от Арда. Неслучайно притежанието на топката е 70% на 30%. Уелтън като играе пак няма много голове, но създава ситуации за попадение и притеснява непрекъснато бранителите на противника. Не бива да се получава тенденция ЦСКА 1948 да ни побеждава. В първата среща за сезона ни победиха и то на „Герана”. За мен няма да е нормално”, коментира още той.