Емоционални думи от Джордан Хендерсън на сбогуване с Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ще бъда червен до последния си ден. Благодаря ви за всичко. Никога няма да сте сами“, пише капитанът на мърсисайдци

Английският полузащитник Джордан Хендерсън напуска Ливърпул след 12 години в клуба. 33-годишният футболист се сбогува трогателно с привържениците на “червените” , публикувайки видеоклип в профила си в „Instagram“.

Хендерсън ще продължи кариерата си в саудитския Ал Итифак, където ще играе под ръководството на Стивън Джерард. Именно от легената на Ливърпул той наследи капитанската лента на “Анфийлд”.

“Трудно е да опиша тези 12 години с думи, а още по-трудно е да кажа “довиждане”. Ще бъда червен до последния си ден. Благодаря ви за всичко. Никога няма да сте сами“, пише Хендерсън.

Хендерсън бе привлечен в Ливърпул от Съндърланд през 2011 г. С екипа на “червените”, халфът изигра 492 мача, като допринесе с 33 гола и цели 61 асистенции.

Джордан Хендерсън имаше забележителн кариера в Ливърпул и спечели куп големи трофеи. Халфът имаше честта да вдигне титлата на Англия, като отборът стана шампион през 2022 г. след 30-годишна пауза. Хендерсън спечели с Ливърпул още Шампионската лига, Суперкупата на Европа, Световното клубно първенство, ФК Къп и Купата на Лигата.

Така Хендерсън си извоюва статут на легенда на “Анфийлд”. Халфът продължава своя футболен път в Ал Итифак, който ще обяви трансфера съвсем скоро.