Етър и Ботев (Пловдив) поделиха точките след нулево реми
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двубоят бе първи от 22-ия кръг на efbet Лига

Етър и Ботев Пловдив не успяха да се победят на старта на 22-ия кръг в efbet Лига, завършвайки при резултат 0:0. След равенството „жълто-черните“ събраха 21 точки и остават на 10-ото място в класирането на efbet Лига. Етър е последен със 17 точки, с една по-малко от Монтана и Ботев (Враца), които обаче са и с мач по-малко.

Двубоят на стадион “Ивайло” стартира с по-бавно темпо, като головите положения пред двете врати липсваха. В 12-ата минута гостите застрашиха вратата на Христо Иванов. Маркиньос комбинира с Атанас Илиев, чийто удар не намери очертанията на вратата.

Етър заигра по-добре в средата на полувремето и създаде напрежение пред вратата на съперника на няколко пъти. В 39-ата минута Ловре Кнежевич получи подаване от Миси Месу, след което отправи силен удар, но Аргилашки се намеси на ниво. Няколко минути след това вратарят на Ботев отрази удар по земя на Миси Мезу.

Седем минути преди края на първата част Здравко Илиев намери Мезу в наказателното поле, но неговият удар с глава премина покрай вратата на “жълто-черните”. Малко по-късно Преслав Боруков също застраши вратата на гостите, но му липсваше точност при изпълнението с глава.

„Виолетовите“ бяха по-дейни в атака и в началото на втората част, като в 52-ата Здравко Илиев отправи силен удар от дистанция в близкия на Аргилашки ъгъл, но вратарят на Ботев спаси.

Мечев центрира от фаул в 57-ата, при което се получи разбъркване в полето на „жълто-черните“, топката бе изчистена, но попадна в Кольо Станев и футболистът на Етър отправи изстрел директно от движение, като сантиметри го разделиха от попадението.

Маркиньос задържа добре топката в 70-ата, като беше заобиколен от няколко играчи на „болярите“, след което комбинира с Филип Филипов, който прати покрай странични стълб.

В 84-ата Кнежевич опита да прехвърли Аргилашки с техничен удар, но стражът на „жълто-черните“ успя да отклони в корнер.

В последната минута от редовното време Атанас Илиев и Пламен Крачунов се сблъскаха лошо, след което нападателят на гостите беше заменен.