Етър обърна Ботев Враца за втората си победа през сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Виолетовите" с много ценен успех пред своя публика

Етър Велико Търново надви Ботев Враца с 2:1 на стадион “Ивайло” в първа среща от 15-ия кръг на efbet Лига. Болярите стигнаха до успеха след обрат, тъй като техният съперник ги изненада още в петата минута.

За Етър това бе втора победа през сезона и първи успех за новия треньор Светослав Петров. Със спечелените три точки “виолетовите” вече имат 8 пункта като остават последни в класирането, но се изравниха по точки със Славия и са на две зад днешния си съперник, който е 14-ти.

Ботев Враца поведе в 5-ата минута чрез Бубакар Траоре. Бившият футболист на Берое отбеляза от близка дистанция за 0:1.

В 10-ата минута домакините изравниха. Крум Стоянов комбинира с Мартин Моран, който шутира към вратата на съперника и топката срещна гредата, след което се отби във вратаря Краси Костов и влезе в мрежата за 1:1.

В 23-ата минута Костов отрази удар на Димо Бакалов. Малко след това Ивайло Димитров бе близо до попадение за болярите, но топката прелетя покрай вратата. Димитров нямаше късмет в края на полувремето, когато негов шут срещна гредата.

Три минути след началото на втората част “виолетовите” получиха дизпа, след като Краси Костов фаулира Димо Бакалов в наказателното поле. Ивайло Димитров вкара от бялата точка за 2:1.

В 62-рата минута Бубакар Траоре пропусна добър шанс за врачани. Малко след това Красимир Тодоров направи сериозен пропуск за гостите, а и бранителят Георги Ангелов се намеси решително.

Етър запази аванса си до последния съдийски сигнал и се поздрави с важна победа. В следващия си мач тимът на Светослав Петров приема ЦСКА на 1 ноември.