Етър потвърди за Бербатов: "Става част от екипа!" 1
1 0
Най-добрият голмайстор в историята на националния ни отбор нямал финансови претенции към Виолетовите

Ръководството на Етър потвърди появилата се информация, че Димитър Бербатов ще започне работа в тима от Старопрестолния град, като намеренията са той да се концентрира върху усъвършенстването на нападателите на отбора.

Етър потвърди за Бербатов: "Става част от екипа!" 2

“Информацията е вярна. Димитър Бербатов ще започне работа заедно с екипа на Александър Томаш. Ще помага по време на подготвителния лагер, който предстои и след това ще остане в екипа“, коментира председателят на УС на Етър Деян Куздов пред Българското национално радио.

“Това, че футболист като Бербатов ще работи в клуба е положително не само за Етър, но и за Велико Търново като цяло. Мисля, че това е позитивно за развитието на футбола в България като цяло. Според мен е важно хората, които са били навън, които са натрупали необходими опит и знания да се върнат тук и да помогнат да изкачим футбола на по-високо ниво.

“Искам да подчертая, че тук не става въпрос за финансови претенции от страна на Димитър Бербатов. Той иска да помогне. Смята, че Етър е добър старт за него в треньорската професия. Той е в много добри отношения с целия ни треньорски екип. Това е най-подходящата обстановка и атмосфера, в която той може да започне кариерата си като треньор.”

Етър потвърди за Бербатов: "Става част от екипа!" 3

Етър ще има трудната задача да се изкачи поне с няколко места в класирането на Първа лига. След есенния дял на шампионата Виолетовите заемат последната позиция в подреждането с 11 точки от 16 мача, точка зад Славия, и три зад Ботев (Пловдив) и Монтана.

След заставането на треньорския пост на близкия приятел на Бербатов – Александър Томаш, Болярите направиха впечатляваща серия, печелейки 8 точки в последните си 4 мача, като във всички тях успяха за запишат “чисти мрежи”.

“Димитър Бербатов ще работи с нападателите,” допълни Куздов. “Ще помогне да се развият техните качества. В нашия отбор те са по-млади момчета и има какво да научат от човек като Бербатов.

“Не мога да кажа дали с помощта на Димитър Бербатов ще успеем да задържим Преслав Боруков в отбора.

“Всичко зависи от самият футболист и от неговия агент. Водят преговори с други отбори, но ние се надяваме той да остане при нас, защото ще е важен в борбата ни за спасяване. Вече 4 години сме в елита. Ще се борим до последно. Много хора ни бяха отписали до преди няколко кръга.

“Мисля, че имаме всички шансове да се спасим от изпадане. Всички в отбора са оптимисти. Никой не разглежда варианта при, който Етър ще изпадне. Аз съм убеден, че ние ще успеем да се спасим!”