Етър възражда кариерите на трима юноши на ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Още другия месец на "Ивайло" може да акостират три изявени имена

Етър направи впечатляващ финал на есенния дял в Първа лига, но главният “виновник” за преобразяването на отбора – Александър Томаш, е наясно, че за оцеляването в елита ще бъде необходимо и солидно подсилване на състава.

За целта бившият бранител на ЦСКА планира да привлече на “Ивайло” трима юноши на Червените, които до скоро бяха сред най-актуалните имена на пазара у нас.

Най-близо до трансфер при Виолетовите е бившият национал Михаил Александров, в чиято визитка могат да се видят тимове от ранга на Ливърпул (макар сделката с мърсисайдци да пропада заради проблем с визата) и Борусия Дортмунд, а освен това той е печелил четири шампионски титли с Лудогорец.

В момента 31-годишният играч носи екипа на Арда, но така и не успява да се пребори за титулярно място в състава на Николай Киров и най-вероятно ще разтрогне договора си.

Друг офанзивен халф – Александър Тонев, също е сред приоритетите на Томаш. След като си тръгна от “Българска армия” той игра за Лех (Познан), Селтик, Астън Вила, Фрозиноне и Ботев (Пловдив), но сега е без отбор, след като преминаването му в унгарския Кишварда се провали.

Съществува възможност в Старопрестолния град да се озове и нападателят Мартин Тошев, който вече е свободен агент, след като напусна казахстанския Жетису.

До голяма степен обаче неговият трансфер зависи от съдбата на тарана на Болярите Преслав Боруков, който вече е изкушаван от редица клубове и шансовете да остане в Етър не са особено големи.

Виолетовите спечелиха осем точки в четири мача, в които не допуснаха нито един гол, след идването на Томаш, но остават последни във временното класиране на Първа лига с 11 точки, една зад Славия и три зад Монтана и Ботев (Пловдив). В първия пролетен кръг Етър гостува на шампиона Лудогорец.