Европейски гранд взима най-големия талант на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Може би най-големият талант в родния футбол към момента при юношите – Никола Илиев, почти сигурно ще продължи кариерата си в италианския гранд Интер Милано. Новината съобщи мениджъра на младият нападател Калоян Иванов за Novapress.bg.

Лично спортният директор на Интер е щял да дойде в Пловдив за завършване на преговорите с ръководството на Ботев Пловдив за привличането на големия талант на “жълто-черните”, но ситуацията с коронавируса е провалила пътуването му до България.

Припомняме, че младокът дебютира в родното първенство още през миналата година. 15-годишният футболист бе на крачка от подпис с Аякс, след като бе в Амстердам, а в интервю наскоро заяви, че е желан от най-големите клубове в света.

„С Никола взехме решение, че Интер е най-правилното място за него. Спортният директор на “нерадзурите” щеше да посети България, но заради ситуацията с коронавируса неговото идване не се осъществи. Ако всичко е наред Никола ще подпише с Интер през лятото. Ботев Пловдив няма да прибере само компенсация, двете страни ще се разберат и всички ще останат доволни“, обяви агентът на футболиста.

„Да, бяхме на крачка от подпис с Аякс, но в крайна сметка интересът към Никола е много сериозен. Той вече изброи имената на отборите, които го искат. Няма смисъл да ги повтарям. Ще се разделим с Ботев по нормалния начин, няма никакви проблеми. От клуба ще останат много доволни от сделката“.

Калоян Иванов сподели, че интерес към Никола Илиев е имало от родните грандове, но желанието на 15-годишният футболист е да премине в чужбина, след като има такава възможност.