Европейски грандове подкрепят Реал Мадрид и Барса за Суперлигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Има и големи клубове, които са твърдо против Европейска Суперлига

В момента темата за Суперлига на Стария континент е актуална във футболните среди. Някои европейски грандове приеха да се присъединят към гигантския проект за Суперлига, организиран от испанските клубове Реал Мадрид и Барселона. Причината е, че те виждат това състезание като огромна възможност за решение на финансовите проблеми.

Всички клубове от италианската Серия А са дали съгласието си за Суперлига. Нидерландските грандове ПСВ Айндховен и Фейенорд, португалските топ отбори Бенфика и Порто, сръбският Цървена звезда и белгийският Андерлехт също са “за” проекта Суперлига.

Най-усилено се говори, че италианският шампион Наполи е отворен за влизане в надпреварата. Все още ситуацията се обмисля от турските грандове Галатасарай, Фенербахче и Бешикташ, като по-скоро и трите клуба ще сграбчат този шанс да мерят сили с някои от най-добрите отбори на Стария континент.

В същото време отборите на Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Байерн Мюнхен Борусия Дортмунд и Пари Сен Жеремен са твърдо против Суперлигата.