Европейското 2024 – Испания: Най-добри играчи и очаквания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанците ще се опитат да спечелят 4-то Европейското първенство в своята история.

Веднъж доминирали в мачовете на националните отбори, сега очакванията пред „Ла Роха“ не са толкова големи, колкото са били  миналото.

Отборът, който беше изграден от суперзвезди и спечели Евро 2008 и Световното 2010, от много време не е на разположение като на тяхно място дойдоха млади и талантливи играчи, но не на нивото, на което беше миналото поколение. В резултат на това, испанският мъжки национален отбор по футбол няма да бъде сред най-големите фаворити на предстоящото Европейско първенство в Германия.

Въпреки това, „Ла Роха“ се представиха добре на изминалото европейско първенство и бяха само на победа от дузпи от това да достигнат до финала на Уембли. Шампионите от Лигата на Нациите през изминалата година имат едни от най-добрите млади таланти в световния футбол и могат да се възползват от подценяването за това че не са считани за фаворити.

Най-важният играч в отбора на Испания е без никакво съмнение суперзвездата на Манчестър Сити Родри. Неговата роля да командва цялата халфова линия е ключът към успеха на „Ла Роха“ като той има само 7 загуби в 49-те мача които е изиграл за своята държава.

Други футболисти, от които се очаква много, са неговият партньор в халфовата линия Педри и играчът в суперформа – Дани Олмо, които изпрати изключително силен сезон в РБ Лайпциг.