Европейското 2024 – Италия: Тактики за предстоящия форум
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Италия ще опита да защити своя трофей от Евро 2020.

За първите път от 1972 година, Италия започва Европейско първенство като носител на трофея.

„Адзурите“ на много пъти през годините са били близо да спечелят своя втори трофей след като го направиха за първи път през далечната 1968, но така и не им се получаваше до мача на Уембли, където спечелиха Европейското за втори път в своята история срещу Англия след изпълнение на дузпи.

За предстоящия форум Лучано Спалети от дълго време разчита на своята тактика 4-3-3 и бившият наставник на Наполи се опитва да запази принципите с които неговата държава постигна успеха под ръководството на Манчини.

Въпреки това, „Адзурите“ ще изглеждат доста различни от преди 3 години. Защитната линия е значително подмладена, а герои като Лоренцо Инсине, Чиро Имобиле и Доменико Берарди, които бяха ключа към триумфа на Евро 2020, няма да са част от състава на предстоящото Европейско.

Поради липсата на някои ключови футболисти, Спалети се опитва също да адаптира 3-4-2-1. Това е възможно поради наличието в състава на талантливи млади централни защитници, а също така Лучано може да разчита на един от най-добрите десни бекове в целият свят – шампионът с Интер Федерико Димарко.

Все още стои под въпрос как ще бъдат използвани Жоржиньо и Никола Барела като това може да се случва в 3-5-2.