Феновете на ЦСКА блокират София ако не получат още билети
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ръководството на Армейците вече апелира властите да коригират ограниченията

Привържениците на ЦСКА София се готвят да блокират центъра на София в случай, че властите не се вслушат в апела на Червените за допускане на значително по-голям брой зрители на националния стадион “Васил Левски” за финала в турнира за Купата на България.

Феновете на ЦСКА блокират София ако не получат още билети 1

В сряда Армейците се изправят срещу Арда в двубой, очакван с огромен интерес от феновете на двата тима.

Българската професионална футболна лига (ПФЛ) – вече информира участниците във финала, че на база действаща заповед на Министерството на здравеопазването предоставя на двата клуба едва по 2000 билета.

Според действащите в момента правила на стадиона трябва да бъдат допуснати по 1000 души на сектор, докато в почти всички европейски страни се допускат много по-голям брой фенове.

Дори на предстоящото европейско първенство има стадиони, които ще бъдат ползвани при 100-процентова запълняемост на капацитета.

Феновете на ЦСКА настояват властите да коригират ограниченията, като според мнозина от тях е напълно адекватно на стадион “Васил Левски” да бъдат допуснати около 20 000 зрители.

Привържениците на Червените дават за пример стадиона в Благоевград, който вчера беше претъпкан за награждаването на спечелилия автоматична промоция Пирин, както и Античния театър в Пловдив, на който се проведе концерт на 12 май.

Феновете на ЦСКА блокират София ако не получат още билети 2

ПФЛ вече са поканили на мача президента Румен Радев, надявайки се, че той също ще може да въздейства на служебното правителство.

Kапацитетът на стадион “Васил Левски” е за повече от 40 000 зрители.

Двубоят е от особено значение за двата тима. ЦСКА ще търси спечелването на първи трофей от 2016 година насам, а Арда достига до финал за Купата на България за първи път в своята история.