Добави коментар
Ръководството на Армейците вече апелира властите да коригират ограниченията

Привържениците на ЦСКА София се готвят да блокират центъра на София в случай, че властите не се вслушат в апела на Червените за допускане на значително по-голям брой зрители на националния стадион „Васил Левски“ за финала в турнира за Купата на България.

Феновете на ЦСКА блокират София ако не получат още билети 1

В сряда Армейците се изправят срещу Арда в двубой, очакван с огромен интерес от феновете на двата тима.

Българската професионална футболна лига (ПФЛ) – вече информира участниците във финала, че на база действаща заповед на Министерството на здравеопазването предоставя на двата клуба едва по 2000 билета.

Според действащите в момента правила на стадиона трябва да бъдат допуснати по 1000 души на сектор, докато в почти всички европейски страни се допускат много по-голям брой фенове.

Дори на предстоящото европейско първенство има стадиони, които ще бъдат ползвани при 100-процентова запълняемост на капацитета.

Феновете на ЦСКА настояват властите да коригират ограниченията, като според мнозина от тях е напълно адекватно на стадион „Васил Левски“ да бъдат допуснати около 20 000 зрители.

Привържениците на Червените дават за пример стадиона в Благоевград, който вчера беше претъпкан за награждаването на спечелилия автоматична промоция Пирин, както и Античния театър в Пловдив, на който се проведе концерт на 12 май.

Феновете на ЦСКА блокират София ако не получат още билети 2

ПФЛ вече са поканили на мача президента Румен Радев, надявайки се, че той също ще може да въздейства на служебното правителство.

Kапацитетът на стадион „Васил Левски“ е за повече от 40 000 зрители.

Двубоят е от особено значение за двата тима. ЦСКА ще търси спечелването на първи трофей от 2016 година насам, а Арда достига до финал за Купата на България за първи път в своята история.

Добави коментар
Гласувай: