Феновете на Ливърпул се прехласнаха по “величествения” Тиаго
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ливърпул започна защитата на шампионската титла в Премиър Лийг по възможно най-добрия начин – с победи над растящия с дни под ръководството на Марсело Биелса Лийдс и Челси.

В първата среща головото шоу бе откраднато от Мохамед Салах, отчел се с хеттрик, а днес с дубъл отговори и друго от бижутата в атомното нападателно трио – Садио Мане.

Но ако има нещо, което изуми феновете на Ливърпул, това безспорно бе продукцията на новото попълнение Тиаго Алкантара.

Испанският маестро се появи в игра за второто полувреме, но още в първите си 45 минути в Премиършип демонстрира удивителна ефективност на подаванията си.

Opta не закъсня с обявяването на рекорда – броят на прецизните пасове на Тиаго е бил 75, а с това той се превръща в играчът, направил най-много успешни подавания в рамките на едно полувреме, откакто компанията отчита статистиката във Висшата лига през сезон 2003-2004 година.

Нещо повече, нито един играч на Челси, независимо че повечето играха по 90 минути, не е успял да направи по-голям брой точни подавания, като най-добър по този показател е бил Матео Ковачич с 64 точни паса.

Очаквано привържениците на Ливърпул изпаднаха във възторг.

“Тиаго е просто величествен!,” написа един от тях в Twitter, a социалните мрежи просто се задръстиха от хвалебствени слова по адрес на изкусния халф с магическите докосвания.

Възхищението си от уменията на испанеца изразиха и спортните журналисти. Един от тях – репортерът на “Дейли Мейл” Диминик Кинг коментира:

“В бъдеще ще има по-големи предизвикателства, по-трудни моменти. Но това, което няма как да не забележите е начинът, по който Тиаго подава…. Класата просто се стича от него.”