Феновете на Ман Юнайтед с бурни протести срещу Глейзърс (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Привържениците не са доволни от американските собственици

Днес в социалните мрежи се появиха кадри от приятелския двубой между Манчестър Юнайтед и Арсенал, на които ясно се вижда как привържениците на “червените дяволи” протестират бурно срещу собствениците на клуба. Феновете скандират “Искаме Глейзърс вън” и развяват шалове на любимия клуб.

Недоволството на феновете към собствениците на клуба се трупа от много години насам. Претенциите към тях са, че те не се интересуват от благосъстоянието на отбора, а само от личните си изгоди от това да притежават толкова голям футболен отбор. Семейство Глейзър дълго време отказваше да продаде клуба, но това лято те най-накрая изглежда ще се съгласят да се отеглят от поста си поради натиска на феновете.

Редица инвеститори бяха заинтересовани от това да купят акции в Манчестър Юнайтед, но най-сериозни се оказаха собственикът на компанията INEOS сър Джим Ратклиф и шейх Ясим, които изпратиха финалните си предложения преди месец. Те обаче все още не са получили окончателен отговор от семейство Глейзър, дали нечия оферта е била одобрена или не. Именно това бавене на процеса ядоса феновете в Манчестър и предизвика бурните протести.