Ювентус си хареса нападател на Лил

Ювентус си хареса нападател на Лил
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Очакват се много нови попълнения в състава на ,,бианконерите"

Ювентус ще се опита да привлече канадскя играч на Лил – Джонатан Дейвид. Канадецът е един от най-желаните нападатели на пазара това лято, като се говори, че има интерес от няколко клуба, от Висшата лига.

В основата на интереса на Ювентус към Дейвид е новият спортен директор на клуба – Кристиано Джунтоли. Италианецът се доказа като един от най-добрите в професията си, след като доведе Виктор Осимен в Наполи докато работеше там. Той бе една от основните причини, Наполи да спечели Скудето през миналия сезон, след като купи точните играчи за състава на Спалети.

В Ювентус, Джунтоли е изправен пред трудната задача да привлече нови играчи, които могат да помогнат за възстановяването на клуба до предишната му слава като топ отбор в Италия. Сред имената, които е набелязал, е това на канадската звезда Джонатан Дейвид, съобщава Football-Italia. Сега в Ювентус Джунтоли ще се опита да повтори успеха от Наполи, като вземе канадеца, който беше взет от Лил, за да запълни празнината оставена именно от Осимен преди няколко години.

През миналия сезон,  Дейвид изигра 37 мача във френската Лига 1 за Лил, в които отбеляза 24 гола и направи 4 асистенции.