Феновете на Миньор готвят мощен десант за дуела с Локомотив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Силният старт на Миньор във Втора лига възроди ентусиазма на привържениците на Чуковете до позабрaвени стойности.

Днес перничани гостуват на лидера в подреждането Локомотив (София) в последна среща от петия кръг, а феновете на Жълто-черните вече започнаха старателната си подготовка за визитата в столицата.

Над 250 привърженици ще щурмуат стадиона в “Надежда” с надежда, че техните любимци ще прекъснат безпогрешната серия на “железничарите”. Фенклубът на Чуковете организира пътуване до София като за целта са предвидени два автобуса. Сборният пункт е самият фенклуб, а тръгването е предвидено за 15.30 часа.

Множество перничани се очаква да се отправят към столицата с личните си автомобили.

Предвожданият от бившия селекционер на младежкия национален тим Иван Колев Локомотив оглавява класирането с максимален актив от 12 точки.

Миньор пък вече записа три победи, включително успех над Локомотив (Горна Оряховица) в първото си гостуване за сезона и заема пета позиция с 9 точки.

“Фаворитът в мача е ясен – Локомотив София,” коментира наставникът на перничани Юри Васев. “Ние излизаме да се забавляваме и да играем на­шата си игра. Напрежението е у съперника.

“Те са и основен фаво­рит за влизане в елита. Ние игра­ем за утвърждаване в групата. В първите четири кръга не съм очаквал, че може да вземем та­къв точков актив и да сме втори. Доволни сме от представянето, въпреки че има още много неща, които да подобряваме.

“Излизаме за поб­еда, пък каквото стане. Пред нас няма поставени конкретни цели от ръководството за промоция. Искаме да се утвърдим трайно в професионалния футбол. Това ни е задачата.”

Столичните “железничари” обявиха, че в знак на благодарност към своите фенове, оказали им гореща подкрепа в предишните мачове, намаляват цената на билетите..

“Като благодарност и призив към локомотивската общност, намаляме цените на билетите за предстоящия мач с Миньор Перник на 5 лв., както за домакините, така и за гостите – защото така е правилно и 3 лв. за деца и пенсионери,” написаха от Локомотив.

“Приветстваме верните привърженици на Локомотив и на Миньор да допринесат за една добра футболна атмосфера, за да стане спектакъл на терена!”