Добави коментар
Наставникът на Нефтохимик беше уволнен след телефонно обаждане на сърдит шеф... недоволен, че синът му не играе

Феновете на втородивизионния Нефтохимик изразиха бурно недоволството след скандалното уволнение на старши треньора Людмил Киров след снощната загуба с 2:3 от Созопол в поредния кръг на Втора лига.

Стана ясно, че за уволнението си бившият наставник на Дунав (Русе) бил уведомен по телефона от техническия директор на отбора – Манол Иванов.

Часове по-късно пък Киров получил обаждане от президента на клуба Анелия Златкова, която го помолила да остане, но специалистът бил категоричен, че няма как да се върне на „Лазур“ в такава атмосфера.

„Не съм обиден, отвратен съм,“ заяви разочарованият специалист. „По всичко личи, че колегите преди мен са били прави, че Нефтохимик е една неподредена къща.

„И всичко заради един баща, който недоволства от факта, че синът му не играе. Няколко пъти ми е звънял със съвети. Ако момчето наистина заслужава да е на терена, аз трябва да съм луд да го държа резерва.

Ето и какво написаха феновете на страницата Ultra Nafta:

„През годините се нагледахме и наслушахме на всякакви простотии, сътворени от собственици на Нефтохимик и „радетели“ за бъдещето на клуба! Всякакви знайни и незнайни герои се изреждаха да се надпреварват, как „трябва да се прави футбол“! През тези години, в много малко моменти ние феновете сме усещали тръпката от изживения момент на трибуната! Сега е точно такъв момент! Момент в който виждаме, че Нефтохимик надскача своите възможности и е на крачка от спасението във Втора Лига само и единствено заради работата на Людмил Киров и раздаването на футболистите!

И БАМ, отново уникален ход ! След 4 победи и две загуби, само два мача преди края на първенството той е освободен! Дами и господа управляващи! Спрете най-накрая с неадекватните управленски решения! Ние не се интересуваме от „отношенията“ между Анелия, Манол, Венци, Драган, Петкан или Маугли! Ние се интересуваме само и единствено от това, което треньорът и момчетата ни дават на терена! Победи, мъжка игра, битка! ФУТБОЛ! Това ни накара отново да говорим за футбол а не за интриги! Г-н Киров, ние твърдо заставаме зад вас и вашите решения! Вие сте треньорът за Нефтохимик!“

Добави коментар
Гласувай: