Фетел тръгва последен, Верстапен е фаворит на букмейкърите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германецът бе наказан, след като пренебрегна двоен жълт флаг на вчерашната квалификация

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще заеме място в последната редица на старта на Голямата награда на Бахрейн – състезание, което започва по-късно днес.

Вчера 33-годишният германец, който от този сезон е в нов отбор – “Астън Мартин”, финишира 18-и в квалификацията, но бе наказан с три наказателни точки, тъй като пренебрегна двоен жълт фланг на завой едно по време на квалификационната сесия.

Другият пилот на Астън Мартин – Ланс Строл, ще стартира десети в днешното състезание.

Квалификацията за първото състезание за сезона бе спечелена от Макс Верстапен (Нидерландия) с Ред Бул. Той даде най-добро време на 5.412-километровата пистата в Сахир и регистрира четвърти пол-пъзишън в кариерата си.

На втора позиция се нареди световният шампион Люис Хамилтън с Мерцедес. Съотборникът му Валтери Ботас даде трето време, а Шарл Льоклер с Ферари се нареди четвърти.

Верстапен е фаворит на букмейкърите за днешния старт. Коефициентът за краен успех на нидерландеца на bet365 спортни залози е 1.57.

Ставката за успех на Люис Хамилтън е 2.75, а всички останали са далеч назад – Валери Ботас (17.00), Серхио Перес (34.00), Пиер Гасли 41.00.