google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Северноирландският наставник на Пирин смята, че наказанието на Николай Бодуров е прекалено сурово

Ден преди гостуването на Янтра наставникът на Пирин (Благоевград) Уорън Фийни даде интервю за клубния сайт, в което заяви, че наказанието, наложено на капитана Николай Бодуров след инцидентите в мача с Хебър, е прекалено голямо.

Фийни разкри, че двубоят в Габрово ще пропусне Конър Хендерсън. Срещата на стадион “Христо Ботев” е утре от 12.00 часа и ще бъде излъчен пряко в ефира на “Диема спорт”.

– Здравейте, господин Фийни! Как е настроението в отбора?

– Здравейте! Настроението е добро. Започнахме пролетния дял от шампионата с победа и сме много доволни от начина, по който взехме трите точки. Заслужихме победата с желанието, което момчетата демонстрираха. Играхме с човек по-малко, но показахме себераздаване и воля. Впечатлен съм от това как повече от 60 минути отборът не спря да тича и да се бори. Енергията и физическото раздаване на момчетата бяха изключителни. Но това е минало и още от следващия ден започнахме подготовка за предстоящия мач в Габрово.

– Предстои първо гостуване от пролетния дял от шампионата. Съперникът ни не е играл все още официален мач. Какви са очакванията ви за този двубой?

– Уважаваме всеки съперник. Уважаваме и отбора на Янтра. Те правят всичко по силите си, за да се представят добре. Но както винаги казвам, ние не бива да се притесняваме от нашите съперници, а да се концентрираме и съсредоточим върху нашето представяне. Мачът ще е труден, но ние сме уверени в нашите сили.

– През есента успяхме да победим Янтра с 4:1 в Благоевград. Какви са спомените ви от тази среща?

– Беше труден мач. Поведохме в резултата, но те ни изравниха. Стана равностоен сблъсък през първото полувреме, а след това успяхме да наложим нашата игра и да победим. Играхме добре тогава, но това остава в миналото. Сега идва нов мач и трябва да сме готови за него на 100 процента. И мисля, че сме направили всичко, за да сме напълно готови за него.

– Това е първият мач, който отборът ни ще играе без капитана Николай Бодуров. Как ще коментирате неговото отсъствие и готов ли сте с неговия заместник?

– Никой не казва, че това не беше червен картон, никой не оспорва решението да бъде изгонен, както и инцидентите след ситуацията. Но мисля, че седем мача е прекалено голямо наказание. Това са 70 процента от сезона. Той ще липсва, защото е класен и опитен играч. Но имаме добри футболисти, които са готови да заемат тази позиция. Играчи с качества и потенциал. Мисля, че ще успеем да се справим с това предизвикателство.

– След мача с Хебър ключовите думи бяха „характер“, „воля“, „себераздаване“. Очаквате ли същата настройка за двубоя в Габрово?

– Да, това е нещо, което изисквам от играчите във всеки мач. Те са добри професионалисти и знаят, че без подобна настройка няма как да се постигнат успехи. Това е, което искам да видя в тяхното представяне отново. Момчетата тренираха много добре през седмицата и очаквам да се представим на ниво по време на трудния мач в неделя.

– Имате ли проблеми с контузени или болни играчи?

– Конър (б.р. Конър Хендерсън) е с травма от мача с Хебър и цяла седмица нашият медицински щаб се грижеше за него. Трудно ще успее да вземе участие в срещата. Има още един, двама, които се оплакват от травми, но към този момент нямам информация, че някои друг може да пропусне мача с Янтра.

– Благодаря ви и успех!

– Благодаря!