Фодън иска повече игрово време в отбора на Англия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Аз съм разочарован, че не започвам повече мачове, но това е част от турнира. Аз съм отборен играч и когато получа възможности, ще ги използвам", споделя Фил Фодън

Според мнозина специалисти на Острова, Фил Фодън е сред най-големите таланти на английския футбол. Играчът на Ман Сити обаче има периферна роля в състава на “Трите лъва” на Мондиал 2022. Той изрази разочарованието си, че не започва като титуляр в тима на Гарет Саутгейт, но заяви, че е отборен играч и ще използва всяка възможност.

Говорейки пред BBC, Фодън сподели: „Беше нагоре и надолу. Аз съм разочарован, че не започвам повече мачове, но това е част от турнира. Аз съм отборен играч и когато получа възможности, ще ги използвам.”

“В началото към мен имаше голямо медийно внимание, трудно е да се измъкна от това. Има много конкуренция. Сака се справи добре и вкара в първия мач, Рашфорд вкара и се справи много добре срещу Уелс. Всеки вкарва и всеки се доказва, така че ще бъде трудно за Гарет да избере отбора за следващия мач. Според мен имам всички шансове да стартирам в следващия мач. Играх добре срещу Уелс, но ще трябва да видим какво ще се случи”, заяви футболистът на Ман Сити.

Фодън стартира като титуляр срещу Уелс и се разписа при успеха с 3:0 срещу “драконите”. Предстои да видим дали Гарет Саутгейт ще заложи на него от първата минута срещу Сенегал на 1/8-финалите.