google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Световният шампион срази Австралия, Жиру изравни рекорд на Тиери Анри

Франция записа успех с 4:1 над Австралия в първия си мач от Мондиал 2022. Световният шампион допусна ранен гол, но направи обрат още преди почивката, а през втората част затвърди превъзходството си. Нападателят Оливие Жиру вкара две попадения, с което вече има 51 гола с националната фланелка и се нареди до Тиери Анри, който държеше рекорда за най-много голове за френския отбор. По един гол в срещата на стадион “Ал Джануб” добавиха Килиан Мбапе и Адриен Рабио.

Австралия изненадващо поведе в резултата в 9-ата минута, когато Крейг Гуудуин засече подаване на Матю Леки и прати топката във вратата на Лорис за 0:1.

При акцията на австралийците контузия получи бранителят на “петлите” Люка Ернандес, който бе заменен от брат си – Тео.

Франция установи контрол върху срещата и в 27-ата минута изравни. Тео Ернандес направи перфектно центриране към Адриен Рабио, който се разписа с глава за 1:1.

Пет минути след това халфът на Ювентус асистира за попадение на Жиру. Рабио пусна чудесен пас към централния нападател и той отбеляза своя 50-ти гол за Франция, с което направи пълен обрат за световните шампиони – 2:1.

В края на първата част Австралия можеше да изравни, но удар на Джаксън Ърваин срещна страничната греда.

 

След почивката Франция не остави шанс на своя съперник. В 68-ата минута Дембеле показа техниката си и центрира за Килиан Мбапе, който отбеляза с глава за 3:1.

В 71-вата минута резултатът стана 4:1 за Франция. Килиан Мбапе проби по крилото и центрира в наказателното поле, където Оливие Жиру засече с глава. Нападателят изравни рекорда на Тиери Анри за голмайстор на всички времена на френския национален отбор, като и двамата имат по 51 попадения.

Следващият двубой на Франция на световните финали е срещу Дания на 26 ноември, докато Австралия ще играе с Тунис.