Фреди Люнгберг напусна Арсенал, ще преследва мениджърска кариера

Фреди Люнгберг напусна Арсенал, ще преследва мениджърска кариера 1
0 0

Легендата на Арсенал Фреди Люнгберг напусна работата си като помощник-треньор в екипа на Микаел Артета и ще преследва самостоятелна кариера в треньорството, въпреки че все още няма предложения за работа.

Иконата на „артилеристите“ временно бе начело на отбора от Северен Лондон, след уволнението на Унай Емери през ноември миналата година. След пристигането на Артета, Люнгберг остана като помощник-треньор в любимия си клуб. Преди това, шведът води младешките формации на „гънърите“.

„Взех решение да напусна работата си като асистент мениджър в Арсенал за да продължа развитието си като треньор. Обвързан съм с този отбор от 1998-а и съм благодарен за всички възможности, които той ми предложи. Като играч и после като треньор. Искам да благодаря и на феновете за постоянната им подкрепа. Винаги усещах, че те са на моя страна. Дано се видим скоро“ – обяви шведът.

Новината бе коментирана и от мениджъра на „артилеристите“ Микаел Артета.

„Фреди беше много важна част от нашия екип. Той свърши и чудесна работа, след напускането на Емери. Уважаваме го страшно много като човек и треньор. Знам, че ще се срещнем на тъч линията в най-скоро време.“

Името на Люнгберг най-вероятно ще му осигури работа в най-кратък период от време. Шведът обаче не бе никак убедителен начело на Арсенал, след като спечели само един от 5-тте си мача (допускайки и две загуби).