Изненадващ удар за Арсенал, важен човек от щаба на Артета напусна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Помощник-треньорът Стив Раунд вече не е част от Арсенал

Помощник-треньорът в тима на Арсенал Стив Раунд е взел решение да напусне клуба, съобщава “The Athlethic”. Желанието му е било одобрено от ръководството и той вече не е част от щаба на Микел Артета.

Този удар дойде изненадващо за Артета. Раунд имаше още две години до края на договора си и не даваше заявки, че е недоволен от случващото се в клуба. Евентуална причина за неговото напускане може да е факта, че той е получил предложение от друг клуб на по-висок пост. Раунд е човек с доста опит така, че тази възможност не трябва да бъде отхвърляна. Той е работил още в Манчестър Юнайтед, Астън Вила, Мидълзбро, Дарби Каунти и други.

“Като част от подготовката за новия сезон, можем да обявим, че Стив Раунд напусна клуба по взаимно съгласие. По време на престоя си Стив имаше огромна роля в подготовката на първия отбор и подпомогна значителния прогрес, който направихме през последните сезони. Ние благодарим на Стив за приноса му към Арсенал и желаем на него и семейството му здраве и щастие”, написа спортният директор на Арсенал Еду Гаспар по повод раздялата с Раунд.

За момента не е ясно кой ще поеме неговите задължения и дали Артета ще назначи ново име на поста или ще избере някой от сегашния си екип.