Френско издание разкри нов план на Барселона за Лионел Меси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барса ще си сътрудничи с Интер Маями, за да върне Меси у дома

Френското издание „L’Equipe“ разкри нов сценарий за завръщането на Лионел Меси в Барселона. Каталунският гранд все още очаква одобрението на плана за жизнеспособност от страна на Ла Лига, за да разбере какви трансфери може да направи през лятото. Междувременно от “Камп Ноу” развиват стратегия с американския клуб Интер Маями, за да върнат Лео Меси в клуба.

“L’Equipe“ твърди, че “блаугранас“ и американският клуб ще сключат споразумение, в което Лео Меси ще подпише с тима от МЛС, но ще играе за Барселона от 6 до 18 месеца под наем, като по този начин ще бъде част от каталунския тим през следващия сезон, както и най-вероятно за откриването на новия “Камп Ноу” през по-следващата кампания.

Френското издание пише, че за Лео Меси това би било добра опция, тъй като ще може да продължи да играе на най-високо ниво в Европа до Копа Америка 2024, а след това ще отиде да играе в САЩ, където ще завърши кариерата си.

Ла Лига трябва да реши в началото на следващата седмица дали планът за жизнеспособност, който Барселона представи, е валиден или не, за да може клубът да действа по трансферите, които е планирал, включително връщането на Лео Меси на “Камп Ноу”.

Аржентинската звезда на световния футбол иска да реши бъдещето си в началото на юни. Той има колосална оферта от Ал Хилал от Саудитска Арабия, но желанието му е да се върне в Барселона.