Фулъм е на път да подпише с крило на Евертън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
27-годишният футболист на Евертън Алекс Иуоби е пред трансфер на "Крейвън Котидж"

В материал на английското издание Daily Mail се твърди, че Фулъм се приближава до привличането на Алекс Иуоби. Универсалният 27-годишен полузащитник на Евертън ще се премести на ‘Крейвън Котидж’ в сделка на стойност около 20 милиона паунда.

Договорът на халфа на Евертън изтича следващото лято и изглежда, че “карамелите” са готови да спечелят пари от него сега, вместо да го загубят със свободен трансфер. Иуоби е работил с мениджъра на Фулъм Марко Силва, когато той беше начело на Евертън, и сега двамата ще се съберат в лондонския тим.

Фулъм определено търси играчи в нападение, а бившият футболист на Арсенал може да се окаже качествена придобивка. Алекс Иуоби показа качеството си във Висшата лига през годините и ще се стреми да окаже незабавно влияние в лондонския клуб.

През миналия сезон Фулъм имаше Манор Соломон на свое разположение. През лятото обаче играчът се присъедини към Тотнъм с постоянен трансфер, така че не е изненада, че на “Крейвън Котидж” имат за цел да привлекат крило. Алекс Иуоби ще добави креативност и опасни положения от фланга. Той е достатъчно гъвкав, за да действа на двата фланга и може да бъде отличен трансфер на Марко Силва през следващите сезони.

Ще бъде интересно да видим дали “карамелите” ще решат да инвестират приходите от продажбата на Иуоби в нов играч. Евертън води битка за оцеляане през последните няколко сезона и трябва да подобрят състава си, за да не са сред последните тимове и през тази кампания.