Фулъм може да се подсили с нападател на Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Котиджърс" водят в надпреварата за подписа на Еди Нкетия

Според информация на медията The Sun, Фулъм е фаворит за подписа на Еди Нкетия. Възпитаникът на академията на Арсенал се очаква да смени отбора през лятото в търсене на повече игрово време, а интерес към нападателя не липсва.

Нкетия се присъедини към академията на Арсенал от Челси през 2015 г. През зимата на 2019 г. той беше повишен в първия им отбор, преди да бъде изпратен в кратък период под наем в Лийдс за първата половина на сезон 2019/20. Въпреки че е част от първия им отбор от години, английският нападател играе доста рядко.

25-годишният Нкетия участва в 37 мача през сезон 2023/24, но беше на терена малко над 1300 минути и все пак в крайна сметка допринесе за девет гола (6 гола, 3 асистенции). Докато Микел Артета е голям почитател на футболиста и го иска в състава през следващия сезон, играчът настоява да напусне. Английският нападател е наясно с факта, че “артилеристите” искат да привлекат нов номер 9, което може да го накара да отиде по-надолу в класацията при избора на състава, в резултат на което той иска да си осигури трансфер в друг тим преди началото на следващия сезон.

Интерес за услугите на Нкетия има от Кристъл Палас, Евертън и Фулъм. Котиджърс са фаворити за подписа му. Те се разделиха с Александър Митрович преди година и не успяха да му намерят заместник. Фулъм ще се опита да привлече футболиста на Арсенал през лятото и предстои да видим дали ще се стигне до сделка.