Фулъм се интересува от световен шампион с Аржентина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
26-годишният бранител Гонсало Монтиел може да напусне Севиля

Според информация на испанското издание Fichajes, защитникът Гонсало Монтиел е обект на интерес от страна на Фулъм. “Котиджърс” се стремят да подпишат с десен бек преди края на летния трансферен прозорец, като 26-годишният носител на Световната купа се очертава като основна цел за клуба от Западен Лондон.

Гонсало Монтиел е прекарал по-голямата част от професионалната си кариера досега в родината си. След като завършва младежката академия на Ривър Плейт, той става редовен играч на аржентинския гранд. Освен това той проби в националния си отбор, преди да си извоюва трансфер в Европа през август 2021 г., присъединявайки се към гиганта от Ла Лига – Севиля.

26-годишният играч дели игрово време с капитана на Севиля – Хесус Навас, откакто пристигна на стадион “Рамон Санчес Писхуан”. И той записа само седем минути в двата мача досега този сезон. Междувременно Севиля е готов да се раздели с футболиста в текущия трансферен прозорец. Монтиел, който вкара победната дузпа, когато Аржентина спечели Световното първенство през 2022 г. в Катар, е изправен пред несигурно бъдеще на стадион „Рамон Санчес Писхуан“. И той привлече интерес от няколко клуба от Висшата лига, включително Астън Вила, но следващата дестинация на играча може да е лондонският Фулъм.

Треньорът на лондонският тим Марко Силва иска да разчита на по-добър играч от сегашните футболисти на десния бек – Кевин Мбабу и Кени Тете. Монтиел се очертава като важна цел за Фулъм на пазара, като 26-годишният играч ще внесе класа в “котиджърс”, имайки предвид успеха, на който се радваше за своя клуб и страна в последните сезони.