google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Халфът на Арсенал Матео Гуендузи споделя, че се радва на новото предизвикателство – да играе за Херта Берлин в Бундеслигата, след като бе пратен под наем от лондонския клуб.

Гуендузи не участва в двубой на “артилеристите”, откакто се забърка в скандал с нападателя на Брайтън Нийл Мопе по време на поражението на Арсенал с 1:2 от “чайките” миналия сезон. Съобщава се, че 21-годишният младеж е бил отстранен от първия тим от Микел Артета заради лоша дисциплина.

Халфът най-накрая си осигури отдалечаване от Северен Лондон в последния ден от трансферния прозорец, присъединявайки се към тима от Бундеслигата – Херта, под наем за един сезон. Говорейки за трансфера си в Берлин, след като помогна на Франция до 21 години да победи Лихтенщайн с 5:0 в четвъртък, Гуендузи беше попитан дали все още има бъдеще в Арсенал.

“Не това е най-важното. Наистина имах нужда да играя тази година, ново предизвикателство”, каза той. “Това беше най-важното за мен. Все още съм млад, едва съм на 21, така че времето за игра беше основен приоритет за мен”, сподели полузащитникът.

„Знам, че като отида в Херта Берлин, ще мога наистина да покажа потенциала си в страхотна лига, така че всичко е перфектно. Те са много добър немски клуб, с големи амбиции, затова отидох под наем за една година там”, допълни Матео Гуендузи.