google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В началото на поклонението имаше напрежение между фенове и полицаи

Неприятен инцидент беляза началото на поклонението пред останките на Диего Марадона в президентската резиденция „Каса Росада“ в Буенос Айрес.

В 6:13 часа аржентинско време вратите бяха отворени, а хиляди се бяха събрали на площата, за да се простят с футболния си герой. Портите на резиденцията обаче бяха затворени заради напрежение между полицията и феновете. Част от хората не спазваха реда си и затова стартираха сблъсъците. Полицията трябваше да постави охранителна линия от огради на всеки 50 метра с цел да ограничи масовото придвижване напред. Това обаче не се хареса на феновете и имаше напрежение.

Семейното поклонение с участието на първата съпруга на Марадона Клаудия Вияфане, двете им дъщери Далма и Джанина, друга бивша приятелка на Дон Диего – Вероника Охеда, както и сина й Диегито Фернандо, се проведе най-напред. Росио Олива – последната приятелка на Марадона, не беше допусната с предимство да се сбогува с легендарния футболист и й се наложи да чака на опашката с феновете.

Много бивши футболисти на аржентинския национален отбор и Бока Хуниорс бяха сред първите, които отдадоха почит на великия Дон Диего. Първо с великия аржентинец се сбогуваха участници от златния отбор от Мондиал’86 в Мексико, а след това Мартин Палермо, Роландо Скиави, Карлос Тевес, Пабло Освалдо, Хавиер Масчерано и др.