Фюри излиза да защитава титлите си срещу Уайлдър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
3-тият мач от сагата Фюри - Уайлдър ще се състои на 10-ти октомври в Лас Вегас

Третата битка от сагата между Фюри и Уайлдър все пак ще се състои, макар и с три месеца закъснение. На 10-ти октомври, неделя, двамата боксьори ще се срещнат в града на греха – Лас Вегас. За битката между шампиона в свръхтежка категория – Фюри и претендентът за поясите – Дионтей Уайлдър, букмейкърът Уинбет предвижда специална промоция. В нея могат да вземат участие всички активни клиенти на платформата. Изискванията са да направите залог на минимална стойност 30лв. при коефициент най-малко 1.30. Всеки от вас, който е изпълнил тези условия ще вземе 5лв. Безплатен залог за всеки изигран рунд през мача. Бонус средствата ще бъдат активни за залози на живо в платформата на Уинбет.

Първият мач между двамата се състоя на 1-ви декември 2018 година в Лос Анджелис. Фюри тъкмо се бе завърнал от повече от 2 години пауза, през което се той се лекуваше от своите зависимости към наркотиците и алкохола. Тогава Фюри беше от страната на претендента, а двубоят не можа да излъчи победител и Дионтей запази поясите си.

22-ри февруари миналата година се състоя втори двубой между двамата. Фюри още в началото на битката прати съперника си в нокдаун два пъти, причинявайки му три тежки аркади. В средата на 7-мия рунд Уайлдър развя бялото знаме. Тогава обаче в договора присъстваше и клауза за реванш, която остави шанс на Бронзовия бомбардировач да се докаже.

По отношение на нокаутите, определено Уайлдър има голямо предимство. От 42 победи на професионалният ринг, 41 са чрез нокаут. Иначе казано, в над 97,6% от случаите той е побеждавал опонента си преди последния рунд.

Фюри в това отношение е по-скромен. Той има 21 нокаута от 30 мача, което прави 70%. Везните обаче, се накланят в негова полза в отношение на защитата. Докато тактиката на Уайлдър е да действа агресивно с почти неспирни атаки, това изиграва лоша шега в защита и той често понася удари, които по принцип би избегнал лесно. Тази стратегия със сигурност игра роля и при последната му загуба от Фюри, който пък обеща да нокаутира съперника си по-бързо от миналия път.

Струва си да споменем, че боят трябваше да се състои преди цели три месеца, но бе отменен заради положителна проба за COVID-19 на Фюри. Макар, че може да няма нищо общо със този мач, доста от шампионите загубиха поясите си след боледуване последните две години. Трябва да се отчете и фактът, че дъщерята на Фюри – Атина има здравословни проблеми в последно време, които определено са отвлекли вниманието на Циганския крал от мача.

Въпреки казаното дотук, Тайсън Фюри остава фаворит в мача. В неделният двубой успехът му е оценен с 1.28. Ако повярваме на Фюри, че ще се справи с противника си дори по-бързо от миналия път, то дължината на мача трябва да е под 7.5 рунда, който се котират с 1.92. Ново равенство между двамата пък се оценява със ставка 21.00.