Много въпросителни около трилогия Фюри-Уайлдър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от най-чаканите двубои в тежката категория на професионалния бокс е на път да не се състои. След два мача помежду си, боксовите звезди Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър очакваха с нетърпение своя трети бой, който веднъж завинаги да отговори на въпроса кой измежду американеца и британеца е по-добрият боец. Световната пандемия от Коронавирус обаче обърка плановете им и в момента те са в режим на изчакване, което може да продължи агонизиращо дълго. Нещо повече – появяват се индикации, че изчакване изобщо няма да е нужно, защото сблъсъкът няма да се състои. Обезпокояващата новина беше сервирана от изпълнителния директор на “Top Rank” Боб Аръм.

„Имаме договор с Уайлдър за трети двубой. Трябваше да пренасрочим срещата за октомври, защото юли беше твърде рано. Но кой знае дали ще можем да организираме двубои през октомври пред публика. Без сериозните приходи от билети, които изкарахме от последния двубой – 17 милиона долара, не знам как ще го направим. Също така имаме още един проблем – забраната за пътуване. В момента Фюри е във Великобритания, а Уайлдър е в САЩ. Трябва да разберем как Фюри ще се върне в Америка, след като има забрана за пътуване. Какво трябва да направи той? Да преплува Атлантика? Да говорим за битка с Фюри – Уайлдър е твърде и твърде прибързано. Докато не разберем как ще се развие тази ситуация“, заяви промоутърът.

Теоретично, не би трявало да изключваме възможността третият сблъсък да се състои, защото в момента всички изказвания в тази посока се градят изцяло на хипотетични заключения. Мачът ще бъде силно зависим от развитието на глобалната пандемия и умението на промоутърите за бърза адаптация при евентуално рязко вдигане на наложените забрани по отношение на професионалния спорт в световен мащаб.

Междувременно, Аръм коментира възможността за провеждане на друг очакван двубой – този между Фюри и британският шампион в 4 версии при професионалистите Антъни Джошуа. Според промоутърът вероятността за провал на битка между Фюри и Уайлдър може да се използва като основа за организиране на мач между британците, но и там има много въпросителни, които по думите му са свързани с петролните затруднения в Близкия Изток:

„Говореше се, че може Джошуа да се завърне в Саудитска Арабия, но петролът се продава на безценица при настоящата ситуация…  не се знае дали ще организират пак големи събития скоро“,сподели Аръм пред World boxing news.

Аръм не пропусна да промотира и битката между българина Кубрат Пулев и Антъни Джошуа.

„Трябва с Еди да преценим кое е най-доброто място, защото не виждам как ще стане без публика“, сподели той.

Битката трябваше да се проведе на стадиона на Тотнъм в Лондон, но според ветерана може да бъде намерена нова локация, която да осигури място за провеждането на сблъсъка.