Фюри прибира с 10 млн. повече от Уайлдър за третия мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Също така договорът гарантира на британеца 60% от печалбите от платени излъчвания

Остават броени дни до третата среща на ринга между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Британецът ще защитава световната титла във версия WBC на 9 октомври в Лас Вегас, като се очаква мачът да започне около 6 часа българско време в неделя.

Вече станаха ясни и какви ще бъдат хонорарите, които двамата бойци ще вземат. Очаквано „Циганския крал“ е с по-добри условия от мача. Фюри ще прибере 30 млн. долара от мача, докато Уайлдър ще вземе 20 млн. Също така договорът гарантира на британеца 60% от печалбите от платени излъчвания.

На 1 декември 2018 година бе присъдено равенство в първия мач между двамата, но във втората битка на ринга, на 22 февруари 2020 година, Фюри нокаутира американеца.

Фюри планираше мач с Антъни Джошуа за обединение на коланите в тежка категория, но бе задължен от независим арбитражен съд да проведе трети мач с Уайлдър. Впоследствие Джошуа претърпя поражение в сблъсъка с Александър Усик и загуби поясите, като вече бе обявено, че Джошуа ще активира клаузата за втори мач с украинеца.