Галатасарай срази Олимпия в Любляна и мисли за плейофите в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Турският гранд тотално надигра шампиона на Словения

Галатасарай спечели гостуването си на Олимпия Любляна с 3:0 в първия двубой между двата тима в битка за класиране на плейофите в Шампионска лига. С този резултат в словенската столица сякаш всичко изглежда ясно и турският гранд ще спори за влизане в групите на турнира.

Олимпия, който отстрани Лудогорец в предходния кръг на турнира, разочарова феновете си със слабо представяне. Може би и съперникът в тазвечершния мач бе твърде силен за словенския шампион. Гостите бяха с доста звезди в стартовия състав, сред които вратаря Фернандо Муслера и офанзивните играчи Дрийс Мертенс и Седрик Бакамбу. Аржентинският нападател Мауро Икарди пък се появи на терена през втората част.

Турският национал Керем Актюркоглу даде аванс на Галатасарай в 9-ата минута. Това бе и единственият гол през първото полувреме, което бе равностойно.

След почивката Галатасарай създаде много повече ситуации, а в същото време не допусна точен удар по посока на вратата си. В 48-ата минута Дрис Мертенс отбеляза за 0:2.

Галатасарай пропусна няколко добри ситуации за трети гол в средата на второто полувреме. В добавеното време обаче падна и трет попадение във вратата на домакините. Появилият се в 86-ата минута Халил Дервишоглу оформи класиката в полза на турския гранд, който на практика вече очаква съперника си в следващата фаза на квалификациите на Шампионска лига.

Реваншът между Галатасарай и Олимпия е на 15 август в Истанбул.