Гърция смълча “Уембли” и Англия в добавеното време за 2:1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Елините" победиха въпреки три отменени гола в английската столица

Гърция поднесе голяма изненада, като победи Англия с 2:1 на „Уембли“ в мач от третия кръг на Група B2 от Лигата на нациите. С този успех южните ни съседи заемат първо място в групата с пълен актив от 9 точки, докато Англия остава на второ място с 6. В другия мач от групата Ирландия спечели първите си 3 точки, след като победи Финландия с 2:1 като гост.

Мачът започна с няколко пропуски за Англия, като в 22-рата минута Коул Палмър бе изведен на отлична позиция, но ударът му премина високо над вратата.

Малко преди това топката влезе в английската врата, след като Константинос Мавропанос вкара, но голът беше отменен заради засада.

Второто полувреме започна с гол за Гърция. В 49-ата минута Вангелис Павлидис направи впечатляващ индивидуален пробив и прати топката в долния ляв ъгъл за 0:1. Час след началото на мача Павлидис отново намери път към английската врата, но попадението му бе отменено отново заради засада. В 82-рата минута трети гол на Гърция също не бе признат, след като Павлидис вкара, но отново бе в нередовна позиция.

Англия успя да изравни в 87-ата минута, когато Доминик Соланке центрира към Джуд Белингам, който с елегантен шут изравни резултата на 1:1.

В четвъртата минута от добавеното време Гърция успя да изтръгне победата. След разбъркване в наказателното поле на Англия, Павлидис преодоля двама защитници и с удар по земя оформи крайния резултат 2:1 в полза на гостите.