Гарет Саутгейт отдаде голямо значение на предстоящия мач с Украйна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ако успеем да запишем победа в неделя, това ще бъде много добре за нас“, заяви Саутгейт

Англия ще преследва втора победа в квалификациите за Евро 2024, когато се изправи срещу Украйна в неделя на стадион „Уембли“ в Лондон. Селекционерът на “Трите лъва” Гарет Саутгейт заяви, че срещата с украинците ще бъде ключова. Преди три дни Англия надви Италия с 2:1 в Неапол и взе сериозно предимство още на старта на европейските квалификации.

„Това е ключов мач в квалификационната група. Ако успеем да продължим по пътя, който започнахме преди няколко дни и победим в неделя, това ще бъде много добре за нас“, заяви Грает Саутгейт.

Попитан дали ситуацията около продължаваща война в Украйна ще направи двубоят срещу украинските футболисти непредсказуем, Саутгейт отговори: „Те са много горди. Видяхме това от самото начало на войната, когато отидоха в Шотландия за плейофите за Мондиал 2022 и Уелс. Те са страхотна група от играчи. Напълно са отдадени на целта да донесат радост на публиката. Ние разбира се имаме огромна симпатия към това, което се случва, а също е подкрепа, но утре предстои футболен мач и ние сме напълно концентрирани върху това да опитаме да запишем победа.“

“Дори не съм мислил за това. Мисля единствено за утрешния мач. Други хора ще водят тези дискусии. Имаме няколко други срещи преди този двубой”, отговори английският селекционер, след като бе запитан дали се е надява Украйна да домакинства на собствена територия.