Гецата: В ЦСКА няма звезди, да не са си помислили нещо

Гецата: В ЦСКА няма звезди, да не са си помислили нещо 1
1 0
Бившият футболист на "армейците" засипа с критики отбора

Бившият футболист на ЦСКА Георги Георгиев-Гецата, който игра в силния отбор на „армейците“ в края на 80-те години на миналия век, коментира уволнението на Стамен Белчев“.  „Не съм очаквал да сменят Стамен Белчев след победата в Базел, която беше голяма все пак. Но и като видях как сменят футболист срещу Клуж и той започва да рита бутилки и скамей­ката, значи нещо в от­бора не е наред“.

„Виждали ли сте звез­ди посред бял ден? Големият актьор Стефан Данаилов, Бог да го про­сти, имаше такова пред­аване преди години. Та в ЦСКА няма звезди, да не са си помислили нещо. Няма големи фут­болисти. Този Санкаре наистина е играл в Лига 1, но преди 5 години, а след това Бордо го из­гониха заради липса на дисциплина. Казвал съм, но ще повторя – на ЦСКА му трябва халф, който може да излъже човек и да даде пас на­пред. Такива, които подават назад и встрани не са важни. И аз ако тре­нирам 10 дни, няма да сбъркам пас назад и встрани, но вече не мога да излъжа човек. А на ЦСКА му трябва играч, като Георги Йорданов-Ламята, като Мето Дея­нов или Коце Видолов, но такива вече няма”, заяви Гецата пред „Мач Телеграф“.

„Колко мача без победа вече има в първенството – 6. Нещо липсва, ясно е. Па­даме от Клуж, не можем да бием Арда и да бяхме победили в Кърджали, нямаше да е заслужено. Арда 20 дни не са тре­нирали заради каранти­на, а ти не можеш да ги победиш. Не знам и как­ви са тези футболисти, които не могат да играят с глава. Навремето има­ше в България играчи, които от едно положение с глава вкарваха по 2 гола. Сега от 10, един не могат да докарат”, продължи с критиките си пловдивча­нинът.

„ЦСКА няма и стил в момента. Само центри­рания по крилата и ако не стане, някой стреля отдалеч. Победата над Базел беше супер, но и там паднаха два слу­чайни гола, няма какво да се лъжем. Няма кой да стане треньор за Рома, а няма и смисъл да се излага в Рим. Нека не прибързват с треньора, който обаче и да назначат, е хубаво ЦСКА да започне да играе футбол. Само с диагонални подавания няма как да стане”, за­върши Георгиев.