Генчев е притеснен относно забавената селекция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Имахме няколко отказа от футболисти, дори двама от тях ги брояхме за сигурни, но те отказаха и търсим нови варианти", разкри предводителят на "жълто-черните".

Старши треньорът на Ботев Пловдив – Станислав Генчев, коментира изминалата победа в контролата срещу Раднички Ниш с 3:0, а също така призна, че е притеснен за началото на сезона, тъй като селекцията се бави и липсват нови попълнения.

“Хубаво е, че свършваме подготовката с убедителна победа. Играта ни не беше точно това, което ми се искаше, ритъмът беше доста бавен и заради топлото време. Радва ме желанието, което показват моите футболисти. Резултатът е добър и ако победим така в първенството, може би ще съм доволен. Можем обаче да играем много по-бързо. В атака създадохме доста интересни неща, но пропуснахме чисти положения. Хубаво е, че в трети пореден мач не допускаме попадение. Доста усилия положихме в тази насока, но в първенството със сигурност ще ни е по-трудно”, заяви Генчев.

“Селекцията се бави доста, особено в защита. Има дисбаланс в отбора, налага се да преквалифицираме Минков и Акере като крайни защитници. В центъра на отбраната също сме доста рехави, а все още нямаме нито един нов футболист в защита. Там са най-големите ни притеснения. Имахме няколко отказа от футболисти, дори двама от тях ги брояхме за сигурни, но те отказаха и търсим нови варианти”, обясни притеснено той.

“Ще разчитам на всеки един играч, който е в отбора в момента. Можем да се разделим с някого, но в момента това са футболистите, с които ще започнем шампионата. Има реални оферти за двама състезатели, през следващата седмица ще стане ясно тяхното бъдеще”, коментира наставникът на Ботев Пловдив.

“Ще преотстъпим Димитър Тонев на Крумовград, защото просто няма място за всички играчи, с които разполагаме в халфовата линия и за него е по-добре да играе. Ще разчитам на Мохамед Брахими, но има запитване за него”, разкри Генчев.

“Притеснява ме, че мачът с Локомотив е рано като час. Знаете колко топло е в Пловдив и това ще повлияе на ритъма на игра. Мотивацията ще е изключително голяма и за двата отбора. Надяваме се да стане хубав двубой, в който Ботев да излезе победител. Локомотив запази отбора си от миналата година и те са се сработили, докато ние променихме системата на игра и още взаимовръзките в тима ни не са толкова добри”, каза още Станислав Генчев.