Георги Дерменджиев вика играч на Астън Вила в националния отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Селекционерът на България Георги Дерменджиев обмисля да повика в състава футболиста на Астън Вила Индиана Василев. 

Американският талант от български произход е следен от Дерменджиев, както и още много други футболисти. На България й предстоят мачове с Беларус на 26 февруари, след което се изправяме срещу Унгария на 26 март на “Васил Левски” в първия плейоф за класиране на Евро 2020.

Националният селекционер следи около 30 футболисти в момента, като трябва да намали бройката до 23-ма играчи, на които ще разчита. Трябва да отбележим, че в контролата с Беларус, Дермденджиев няма да може да използва футболисти от шампиона Лудогорец, тъй като по това време “орлите” ще имат мач реванш срещу Интер в Лига Европа.

Играчът на Астън Вила Индиана Василев вече записа 3 мача за бирмингамци – два във Висшта лига и един за Купата. Халфът е роден през 2001 година и е един от талантите на Вила. Проблем да играе за България може да бъде, че Василев има мачове за юношеския национален отбор на САЩ – страната, в която е роден и не е ясно дали ФИФА ще му даде разрешение за толкова кратко време да запише участие за друг национален тим. За да се случи това е нужно освен съгласието на самия футболист, да бъде получена и зелена светлина от футболната централа.