Георги Василев: Етър има шансове да открадне нещо от ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Има предпоставки за хубав двубой и се надявам публиката във Велико Търново да го получи", каза той.

Легендарният треньор Георги Василев коментира представянето и формата на ЦСКА в последно време.

Гочето сподели и очакванията си пред “Тема Спорт” от предстоящия мач на “червените” срещу Етър, който е в сряда и ще се проведе на стадион “Ивайло” във Велико Търново.

Г-н Василев, ЦСКА изигра втори пореден слаб мач и този път допусна грешна стъпка срещу Арда на “Армията”. Каква е причината за спада в представянето на червените?

– ЦСКА не влезе добре в мача с Арда, както беше и срещу Пирин в предишния кръг. Нямаше ги онези целеустременост и настроение от мачовете преди паузата. Много е рано на “Армията” да си мислят, че могат да печелят мачовете си с лекота и това се видя. Лошото е, че в процеса на целия мач с Арда така и не успяха да се пренастроят и да заиграят по друг начин. Добиха физиономия, която ни е до болка позната от миналите сезони. Вдъхновената игра, която вдъхваше и голям оптимизъм на феновете, изчезна някъде. За съжаление, се виждаше, че нещата няма да станат, просто играта не се получаваше. В същото време вратарят Бусато имаше много работа и може да се каже, че спаси точката за ЦСКА. И със сигурност, ако тимът продължава да играе по този начин, това няма да е единствената грешна стъпка. Това не е начинът, по който трябва да изглежда ЦСКА.

В определени периоди от мача на “Армията” Арда имаше по-голямо притежание на топката. Нестор Ел Маестро пък иска отборът му да играе директно и да “доминира без топката”. Приложими ли са идеите му?

– Това попада повече в теорията на играта в изчакване. Поведение на контранастъпление, което особено на собствен терен на стадион “Българска армия” ми звучи като кощунство. А и отборите не са толкова глупави да се впуснат аматьорски в атаки срещу ЦСКА. Така че тези идеи малко трудно могат да се реализират в българското първенство. У нас почти няма съперници, които ще излязат срещу червените, за да владеят топката и да им оставят празни пространства в собствената половина. А основно по този начин може да се отвори директният път към вратата. Много по-трудно е, когато опонентите се приберат плътно пред наказателното си поле и блокират всяко нападение с много хора около топката. Но треньорът има своите виждания и явно смята, че това е верният път. Дано получи достатъчно доверие да разгърне идеите си и да разберем дали наистина подходът му ще проработи. Досега беше в по-лесна ситуация, защото ЦСКА тръгна от задна изходна позиция, но сега набра скорост и съперниците са нащрек и вече се учат как да противодействат.

В сряда предстои двубой между Етър и ЦСКА, какви са очакванията ви за него?

– Тук ми е по-трудно да давам оценки и очаквания, защото аз съм си за Етър, няма какво да се крия. Победата над Ботев Враца донесе малко настроение в лагера на Етър, самочувствието се повиши. Новият треньор Светослав Петров опознава все по-добре състава и може би тимът му има шансове да открадне нещо от ЦСКА. Футболистите му са по-мотивирани, по-ангажирани и има позитивна промяна. Червените пък са разклатени, след като допуснаха грешка, но от друга страна, това трябва допълнително да ги мотивира да се върнат на победния път. Има предпоставки за хубав двубой и се надявам публиката във Велико Търново да го получи.