Гласят смяна на шефа на съдиите в понеделник?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Заседанието в понеделник ще разгледжа куп любопитни казуси, включително евентуално увеличение на броя на тимовете в Първа лига

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз ще обсъжда в понеделник евентуална смяна на председателя на Съдийската комисия Костадин Гергинов, твърди “Мач Телеграф”.

В първия ден от седмицата Изпълкомът ще проведе свое заседание, а дискусията за възможната рокада е включена като точка в дневния ред.

В последните седмици редица съдии в Първа лига допуснаха сериозни грешки, а напрежението достигна позабравени висоти. След почти всеки мач от пролетния полусезон в елитния ешелон има оплаквания от поведението на арбитрите.

Самият Гергинов, който оглави комисията едва преди два месеца обяви в телевизионно интервю, че не вижда достатъчно основания за подаване на оставка.

Заседанието в понеделник започва в 14:00 часа, като на него ще бъдат бъдат дискутирани и други любопитни казуси, сред които насрочването на конгрес на БФС и дали въобще би било възможно той бъде организиран до края на годината.

Само преди дни Изпълнителното бюро на БФС предложи конгресът да се състои на 25 юни.

Ще бъде разгледана и подписката, която депозира Инициативният комитет за издигането на един от кандиадтите за президент на футболната централа – Христо Порточанов.

Тя бе обявена в публичното пространство като сбор от подписи на около 40 процента от клубовете, имащи право на глас. В случай, че БФС приеме подписката за легитимна, Изпълкомът ще бъде задължен да насрочи конгрес според дневния ред, който Порточанов е определил.

В точка „Разни“ може да бъде включена и обсъждане на промяна във формата на първенството и увеличаване броя на отборите.